Криворізький академічний міський театр музично-пластичних мистецтв «Академія руху» завершує 29-й театральний сезон!

Криворізький академічний міський театр музично-пластичних мистецтв «Академія руху» завершує 29-й театральний сезон!

Глядачам представили постановку, яку показували до Дня театру, її присвятили 100-річчю всесвітньовідомого французького актора-міма Марселя Марсо.

Було продемонстровано відео та фотоматеріали з теле- та кіноархівів з уривками з вистав видатного митця, записи його уроків, творчих зустрічей, розповідей про суть пантоміми як особливого виду мистецтва.

Директор-художній керівник театру «Академія руху», заслужений діяч мистецтв України Олександр Бєльський розповів про особисті зустрічі з видатним французом у Донецьку та Києві, про спілкування з ним, про його вплив на своє становлення, який став вирішальним та привів до створення унікального творчого осередку у Кривому Розі – єдиного в країні театру музично-пластичних мистецтв.

На сцені постали фрагменти найкращих вистав колективу за останні роки: “По той бік кургану”, “Акакій”, “Пейзаж”, “Дідух”, “Арлекінада”. Також показали унікальний номер-спогад «Балада про дерево», який свого часу Марсель Марсо бачив наживо у виконанні Олександра Бєльського.

Театр ненадовго зачинив свої двері, незабаром розпочнеться підготовка до чергового, 30го сезону, готуватимуться нові вистави, відбуватимуться цікаві події… Чекаємо криворіжців та гостей міста вже у вересні!