Криворізький академічний міський театр музично-пластичних мистецтв «Академія руху» відкрив 30-й театральний сезон!

Криворізький академічний міський театр музично-пластичних мистецтв «Академія руху» відкрив 30-й театральний сезон!

9 вересня Криворізький академічний міський театр музично-пластичних мистецтв «Академія руху» відчинив свої двері, аби упродовж ювілейного 30-го сезону тішити шанувальників мистецтва вже знаними й улюбленими та новими постановками.

Порадували юних глядачів – для них показали музичну казку «Пеппі ДовгаПанчоха» про дівчинку, яка дуже близька не тільки дітям, а й дорослим, бо її щирість, відвертість, сміливість, відчайдушність, чарівна посмішка, фантазія,  оптимізм, здатність знаходити вихід зі скрутних ситуацій підкорюють серця.

Вечірній показ привабив тих, хто сприймає театр як місце для осмислення важливих тем. Літературно-драматична вистава «Я ПИСАВ ТЕ, ЩО СЕРЦЕ СПІВАЛО… (Василь Стефаник: Письменник. Доля. Епоха) розкриває аспекти творчості та діяльності Василя Стефаника – багатогранної особистості, українського новеліста, у долі якого відбилася складна епоха. Він лишив слід в українській політиці та громадському житті, мав авторитет серед сучасників, є добрі спогади про нього як митця та людину. Стефаник — творець і неперевершений майстер стисло-лаконічних, драматичних за змістом соціально-психологічних новел, які відзначаються складністю конфліктів, трагізмом суперечностей, приваблюють самобутністю, глибоким проникненням у духовний світ, щирим співчуттям до тяжкої долі скривджених і знедолених.

Ця постановка буде також представлена 15 вересня у рамках XXV-го Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії» під гаслом «МИ ВДОМА».

 

«Академія руху» готується до нових зустрічей з глядачами, запрошує всіх долучатися до мистецьких надбань.