СПІВИ СОНЦЯ І ТІНІ
СПІВИ СОНЦЯ І ТІНІ
СПІВИ СОНЦЯ І ТІНІ
СПІВИ СОНЦЯ І ТІНІ
СПІВИ СОНЦЯ І ТІНІ
СПІВИ СОНЦЯ І ТІНІ

СПІВИ СОНЦЯ І ТІНІ

Співисонця і тіні» – пластична драма за мотивами  творів Моріса Метерлінка у сюжетах  «Сумний вальс»  і «Сліпі»

.

МорісМетерлінк–один найяскравіших представників символізму з, лауреат Нобелівськоїпремії (1911 р.). Він вважав, що за матеріальними явищами стоять таємнісили, з якими душа ведерозмову, що на всьомуматеріальномулежитьвідблиск духовного, а сенстворчостівбачав у можливостіпідштовхнути людей до пошуку.

 

Режисер-постановник Олександр Бєльський об’єднав у оригінальному сценічному творі – пластичній драмі «Співи сонця і тіні» дві паралельні сюжетні лінії.

 

Одна – за мотивами метерлінківських «Сліпих», в ній є варіанти відповідей на питання «Де ми живемо? Хто ми? У що ми віримо? Чимаємонадіювсуперечрозпачу? Якінашіцінності?» та відбуваєтьсяпошуксили, щоповеде за собою тих, хтопрагнерухатисядалі попри негаразди та перешкоди… Оригінальнотрактуються символи: острів – Земля у Всесвіті, сліпі – людство в безвиході, поводир – віра, яку втратили люди, чекання у бездіяльності

– ілюзії.
Інша – асоціативні картини, створені під впливом сібеліусівської музики. . Основна ідея – непереможнежиттєлюбство, перед якимвідступаютьхвороби та смерть, яке залишаєтьсянавітьпіслявідходулюдини, перетворюючись на світло.