В очікуваннні Годо
В очікуваннні Годо
В очікуваннні Годо
В очікуваннні Годо
В очікуваннні Годо

В очікуваннні Годо

драматична вистава за мотивами п’єси-абсурду «В очікуваннні Годо…» ірландського письменника Семюела Беккета.(Режисери-постановники заслужений діяч мистецтв України Олександр Бєльський, Володимир Федоров)

Концептуальність вистави передбачає безліч інтерпретацій з позиції релігійних, психологічних, філософських.  Це нескінченна розповідь про пізнання людської долі. З одного боку – розмова про одвічні цінності, пошук сенсу життя; а з іншого – можна сказати словами із п’єси: «Нічого не відбувається, ніхто не приходить, ніхто не йде – це страшно». Плин часу, який нічого не змінює. Персонажі звично, майже інертно, чекають на Годо, якого не знають і якого ніколи в житті не бачили, в надії, що саме він вирішить усі питання, розв’яже всі проблеми.

Інга Токар

Хто такий цей Годо? Звідки він? Що йому під силу зробити? Навіщо його чекати? Що від нього залежить? Чи прийде він взагалі?  А може, його й не існує насправді ?  Спектакль інтригує, заворожує, тримає весь час у напруженні, тому глядач мимовільно починає жити й переживати разом з персонажами. Творчий колектив театру зміг доторкнутися до самого серця криворізьких глядачів, які по завершенні вистави стоячи аплодували, а чимало були розчулені до щирих сліз на очах. Після завершення вистави п’єса ще довгий час не полишає глядача у спокої, вона спонукає до роздумів та надає всеосяжних внутрішніх сил для конструктивних дій задля змін у житті. І з кожною думкою приходить усе більше розуміння п’єси та варіантів її трактування.»

Ольга МИЗА,

газета «Червоний гірник», м.Кривий Ріг